Alles wat u moet weten over het kopen van een dekbed

Als de temperatuur daalt, gaat het erom warm en gezellig te blijven, vooral als je slaapt. In plaats van de thermostaat hoger te zetten, gebruik je een donzen dekbed om je de hele nacht lekker warm te houden. Of het nu echt dons is of de alternatieve versie, je moet er zeker van zijn dat je er een kiest die de warmte biedt die je nodig hebt en jarenlang meegaat. Hier zijn een paar kooptips waar u rekening mee moet houden.


1. Ken de beste tijd om te kopen.

Donzen dekbedd hoeven minder vaak te worden vervangen dan lakens of kussens. Hoewel er geen exact tijdsbestek is, moeten ze minstens 10 jaar meegaan. Hoe beter je er voor zorgt, hoe langer het meegaat - we raden je aan het in een dekbedovertrek te leggen om de levensduur te verlengen. U wilt uw dekbed vervangen wanneer het zijn donzige hok verliest en plat en klonterig wordt, vooral als de bosjes overal ongelijk zijn. Let op de kleding van uw dekbed aan het einde van het koude seizoen: u kunt in de late winter of het vroege voorjaar een nieuwe kopen in de uitverkoop, hoewel u kunt verwachten dat de prijsverlagingen in januari beginnen.

2. Overweeg het verschil tussen dons en alternatief dons.

Dons, afkomstig van eenden of ganzen, isoleert beter dan alternatieve materialen en is ook niet zo zwaar. Er is geen verschil in isolatie als je kijkt naar eendendons versus ganzendons, en de kleur van het dons maakt ook niet uit. Aan de andere kant is alternatief dons over het algemeen minder duur, gemakkelijker schoon te maken en beter voor mensen met allergieën.

3. Let op de "vulkracht".

De vulkracht meet de hoeveelheid ruimte die het dons inneemt: hoe hoger de vulkracht, hoe warmer het dekbed. Maar omdat de manier waarop het dons is geclusterd en lucht binnenin vasthoudt, mag een dekbed met een hogere vulkracht niet zwaarder zijn dan een dekbed met een lagere vulkracht. Kortom: als je extra warm en geroosterd wilt zijn, kies dan een vulkracht van 600 of hoger. Alternatieve donzen dekbed kunnen u het equivalent van de vulkracht vertellen.


4. Bekijk de constructie.

Hoe goed een donzen dekbed is geconstrueerd, kan bepalen hoe lang het meegaat. Zoek naar dekbedden met een baffle-box-constructie, die meestal op de verpakking wordt vermeld. Dit betekent dat er een interne stof is die de vulling verspreid en op zijn plaats houdt, zodat je altijd gelijkmatige warmte hebt. Controleer ook de draadtelling van de buitenstof en kies voor een draad van 300 of meer.

5. Lees het onderhoudslabel voor reinigingsinstructies.

Zoek altijd uit hoe je het dekbed het beste kunt wassen voordat je het koopt. Als het label alleen spot reiniging aanbeveelt, overweeg dan een andere te kiezen; je wilt het een goede, diepe reiniging kunnen geven als dat nodig is. Sommige dekbedden zijn wasbaar in de machine, maar andere zijn alleen chemisch te reinigen.


Als je er een koopt die in de machine kan worden gewassen, zorg er dan voor dat je hem op een zachte cyclus schoonmaakt in een wasmachine met voorlader. Voeg een extra spoelbeurt toe om ervoor te zorgen dat u al het wasmiddel verwijdert. Gebruik bij het drogen droogballen om pluizen te voorkomen. Als de droger vol lijkt, neem dan pauzes tijdens de droogcyclus om het dekbed uit te schudden en te pluizen.

Comments

Popular posts from this blog

Do you need a Fresh Start

Kamagra Original Netherlands Online Store